Bizi Meski  

Geri Don   Bizi Meski > Müzik > Türk Müziği
Artık Bizi Meski'ye üye davet edebilirsiniz! Bilgi ve davet için tıklayınız!              -              Oyun Sahası açıldı! Tıklayınız!              -              Kullanıcı bilgilerinizi güncelleyin! Sadece 1 dakikanızı alacak bu işlem için buraya tıklayabilirsiniz...
Kayıt Paylaşım Takvim Oyun Sahası Ara Bugun yazilan mesajlar Forumları Okunmuş Say

Türk Müziği TSM ve THM...
DIŞARIDAN GÖRÜNTÜLENEBİLİYOR

Cevap

Konu Ayarları
Eski 28th May 2010, 01:24
mezarkabul adlı üyenin avatarı
mezarkabul mezarkabul is offline
Bilgisayar & Teknoloji Bölümü Sorumlusu

Katılım Tarihi: Mar 2006
Sınıf/Mezuniyet Yılı: 2006 Mezunu
İsim: Gence
Ruh Hâli:
Varsayilan İlkay Akkaya

İlkay Akkaya (d. 26.05.1964, İstanbul), müzisyen.Sivaslıdır
Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nu bitirdi. Profesyonel müzik çalışmalarına Grup Yorum'a katılarak başladı. Bir süre İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı'na devam etti. Ayrıca özel şan dersleri aldı. Yorum'la birlikte Berivan-Haziranda Ölmek Zor ve Türkülerle albümlerinde çalıştı. 1989'da Tuncay Akdoğan'la birlikte Yorum'dan ayrıldı.
10.01.1990'da Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur'la birlikte Kızılırmak'ı kurdu. Kızılırmak'la birlikte şu ana kadar on üç albüm çıkardı. Yurtiçi ve yurtdışında sayısız konserlere çıktı. Çeşitli gazete ve dergilerde haftalık yazıları yayınlandı.
Kızılırmak'la çalışmalarını sürdürürken bir yandan da solo çalışmalar yaptı. 1990-1992 yılları arasında Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından sahnelenen Pir Sultan Abdal oyununun müziklerini yapan Kızılırmak'ın bu oyuna diğer katkısı, Tuncay Akdoğan'ın (anlatıcı-ozan) ve İlkay Akkaya'nın (Pir Sultan'ın eşi Ballıhan) oyuncu olarakta sahnede yer almasıydı.
1991 yılında Tarık Akan ve Füsun Demirel'in oynadığı "Bir Küçük Bulut" filminin müziğini yaptı.
Kızılırmak'la birlikte başka birçok oyun müziği yapan Akkaya 2003'te Zafer Diper'in sahnelediği Talan adlı oyunda da rol aldı. Mayıs 2005'te Nazım Hikmet'in Şeyh Bedreddin Destanı adlı şiiri oyunlaştırılmış şekilde sahnelendi. Bu oyunun müziklerini de Kızılırmak yaptı. Oyun Küba’da sahnelendi; Ayrıca İlkay Akkaya ve Kızılırmak Küba Kültür Bakanlığı davetlisi olarak Havana şehrinde konser verdi. Türkçenin yanı sıra büyük bir ilgiyle karşılanan Kürtçe şarkılarda söylemiştir. Birçok müzisyenin ve grubun albümlerine konuk sanatçı olarak destek verdi. İlk solo albümü olan "Kül" ü 1999'da yayınladı. Yine 1999'da "Salkım Söğüt" adlı ortak bir çalışmada yer aldı. Daha sonra 2001'de "Unutma" adlı ikinci solo albümü yayınlandı. "Salkım Söğüt 4" de 2002 yılında yayınlandı. Üçüncü solo albümü olan "Yine" 2003 yılında yayınlandı. Son solo albümü olan "Yalnız" da Aralık 2005'te dinleyicileriyle buluştu. Ayrıca Şivan Perwerle birlikte seslendirdiği düet çok büyük ilgi görmüştür.
Siyasi yelpazede sol seçenekte duran Akkaya, 2008 yılında Yeşiller Partisi'nin kurucular kurulunda ve parti meclisinde yer aldı.

kaynak : viki

başlığı açtım ama yazabilecek pek bir şey bulamadım. bulamamamın sebebi benim bu insanı anlatabilecek kelimelere sahip olamayışımdandır. sadece diyeceklerim herkes "bir gün", "yarab bu ne derttir" ve son albümünü dinlesin.
Eski 2nd June 2010, 03:02
abidinberkay adlı üyenin avatarı
abidinberkay abidinberkay is offline
NALEDOLASICA ÜYE

Katılım Tarihi: Oct 2006
Sınıf/Mezuniyet Yılı: 2007 Mezunu
İsim: Abidin Berkay Şimşek
Ruh Hâli:
Varsayilan

gence seni severim ama burda uyuşamadık

ben de türkü dinlemeden yaşayamayan bir insanım ve nedense ilkay akkaya bana hep boş gelmiştir. zaten bayan türkücü konusunda baya seçiciyim 1-2 tane vardır benim için ve ilkay akkaya sanki gereginden fazla abartılmış birisi gibime geliyor.
Eski 9th July 2010, 00:11
mezarkabul adlı üyenin avatarı
mezarkabul mezarkabul is offline
Bilgisayar & Teknoloji Bölümü Sorumlusu

Katılım Tarihi: Mar 2006
Sınıf/Mezuniyet Yılı: 2006 Mezunu
İsim: Gence
Ruh Hâli:
Varsayilan

yapma hocu yapma yapma yapma ilkay da iyidir sevilir öpülür la
Eski 9th July 2010, 18:36
seran adlı üyenin avatarı
seran seran is offline
Kıdemli Üye

Katılım Tarihi: Nov 2007
Sınıf/Mezuniyet Yılı: 12 - TM A
İsim: Seran
Ruh Hâli:
Varsayilan

gidemem... bittiğim şarkıdır.. çok seviyorum..

Konu Ayarları

Mesaj Kurallari
Yeni mesaj gönderemezsiniz.
Cevap gönderemezsiniz.